Referenssit

Motonet Korjaamo J&J Kaarina Oy

Motonet Korjaamo J & J Kaarina Oy on asiakaslähtöinen autojen monimerkkikorjaamo, missä onnistuvat kaikki autojen huollot ja korjaukset. Yritystä johtavat yrittäjäpuolisot Johanna Helle ja Janne Metsämäki, jotka kutsuivat EnterFindin Karoliinan apuun, kun yrittäjien vuorokaudessa eivät tunnit riittäneet.

– Eräs yrittäjätuttumme suositteli meille Karoliinaa, joten päätimme soittaa hänelle. Heti alkukartoituksessa Karoliina onnistui auttamaan meitä haastavassa työntekijäasiassa, Helle kertoo.

Onnistuneen tapaamisen vuoksi valmennukselle sovittiin jatkoa, ja Karoliina lähti luotsaamaan yrittäjäpariskunnan ajankäyttöongelmaa. Ensimmäisestä tapaamisesta Helle ja Metsämäki saivat kotiläksyksi työtehtävien listaamisen. He alkoivat pohtia, mitä tehtävistä he voisivat jakaa keskenään tai antaa eteenpäin työntekijöilleen.

– Ongelma oli se, että meillä yrittäjillä ei riittänyt aika. Karoliina kannusti meitä pohtimaan, millaista henkilökuntaa todella tarvitsemme. Keskustelimme siitä, onko eräästä tietystä avainhenkilöstä antamaan yrityksellemme sitä, mitä häneltä halusimme – eli helpottaako hän työtaakkaamme vai lisääkö vain omaa työtämme, Helle tiivistää.

Helle ja Metsämäki rohkaistuivat vaatimaan kyseiseltä työntekijältään enemmän, ja lopulta he päätyivät tämän kanssa yhteisymmärrykseen siitä, että kyseinen työtehtävä ei ollut hänelle sopiva.

– Saimme tämän asian selvitettyä, mutta olemme yhä kiireisiä. Toisaalta olemme ehdottomasti aiempaa tukevammin tiellä tavoitteeseemme, eli monimerkkikorjaamoalan huipulle, Helle naurahtaa.

Kaiken kaikkiaan Motonet Korjaamo J & J Kaarina Oy:n yrittäjät ovat olleet tyytyväisiä EnterFindin valmennukseen.

– Karoliina onnistui keskittymään niihin aihealueisiin, joihin eniten tarvitsimme muutosta. Karoliinan iloinen, positiivinen, toimelias ja päättäväinen valmentaja, joka osaa löytää ratkaisuja ongelmiin. Pidimme siitä, että Karoliina puhui asioista selkeästi ja ymmärrettävästi, eikä yrittänyt upottaa meitä kapulakieleen, Helle kertoo.

Enterfind -Referenssit

Painotalo Painola

Painotalo Painola tunnetaan laadukkaana offset- ja digipainona, joka tarjoaa painotuotteet niin markkinointiin, viestintään kuin toimiston arkeenkin. Toimitusjohtaja Johanna Saarinen kutsui EnterFindin Karoliinan auttamaan myyntitiimin kehittämisessä.

– Karoliina oli selvästi perehtynyt asiaan jo etukäteen: sen näki hänen ennakkoon tekemistään aineistoista ja tyylistä. Hän on mielestäni todella innostava, ja hänen kanssaan työskentelystä saa itselleen paljon energiaa. Hän on hyvin positiivinen ja sopii varmasti kouluttamaan hyvin monenlaisia asiakkaita, Saarinen suitsuttaa.

– Meillä pääfokus oli uuden myyntipäällikön perehdyttäminen, mutta kävimme läpi myös asiakkaan polkua sekä markkinoinnin näkökulmaa, kertoo Saarinen.

– Mielestäni erityisen hyvää Karoliinassa on konkreettisuus. Hän antoi meille paljon erittäin käytännönläheisiä vinkkejä, ja näen jo uuden myyntipäällikön toiminnassa, että hän on alkanut toteuttaa saamiaan neuvoja työssään, Saarinen toteaa tyytyväisenä.

Kysyttäessä, mitä Karoliina voisi tehdä paremmin, Saarista alkaa naurattaa.

– No en kyllä osaa sanoa kuin että lisämyyntiä voisi uskaltaa tehdä aggressiivisemmin! Nyt se olin minä, joka ensin kysyin, voimmeko jatkaa yhteistyötä. Annan harvoin täysiä pisteitä, mutta Karoliinan kohdalla en kyllä nähnyt mitään puutteita, Saarinen hymyilee.

Enterfind -Referenssit

Anna-Kaisa Heikell-Kujalan luotsaama ANNAsport tarjoaa paitsi monipuolisia kuntosali- ja ryhmäliikuntapalveluita myös kotisiivousta. Heikell-Kujala sai EnterFindin Karoliinalta apua yrityksen kotisiivoustoiminnan vahvistamiseen.

– Pyrin olemaan itsenäinen kaikessa tekemisessäni, ja siksi päädyin pyytämään Karoliinalta ulkopuolista näkemystä siitä, mitkä toimintatapani ovat toimivia ja toisaalta mihin asioihin minun tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Minulla on ollut vahva visio toiminnastani, mutta en yrityksestäni huolimatta ole pystynyt kirkastamaan sitä työntekijöilleni, Heikell-Kujala kertoo

Kuntosalitoiminnan pyörittäminen kumpuaa yrittäjällä selkärangasta, mutta vasta pari vuotta toimineen kotisiivouspalvelun perustukset kaipaavat vielä ehostusta.

– Karoliina vahvisti käsitystäni siitä, että suunta on oikea. Päätimme järjestää yritykselleni kehityspäivän, jossa Karoliina opastaa minua ja työntekijöitäni keskustelemaan yrityksen arvoista sekä molempien osapuolien ajatuksista ja toiveista.

Karoliina saa Heikell-Kujalalta kiitosta suorapuheisuudestaan.

– Karoliina on aivan loistava tyyppi, jolla on selkeä ulosanti ja räväkkä tyyli. Yhteistyömme sujuu hyvin, sillä olemme molemmat suorapuheisia ja meidän on helppo ymmärtää toisiamme. Annan Karolinan valmennukselle nyt neljä pistettä, ja nostan pistemäärän varmasti vitoseen, kun yritykseni kehityspäivä on onnistuneesti takana.

RHV-Tukku

RHV-Tukku maahantuo ja myy asfaltinpaikkausmassat, Multifix-viimeistelypinnoitteet sekä kiinteistöjen kunnossapitotuotteet. Yrityksen myyntipäällikkö Terhi Kansonen kutsui EnterFind Oy:n Karoliinan auttamaan markkinoinnin ja hinnoittelun läpinäkyvyyden kehittämisessä.

– Karoliina herätti heti ensimmäisessä valmennuspäivässä uskomme tulevaan ja sai meidät ajattelemaan uudelleen asioita, jotka olimme jo ehtineet unohtaa. Keskityimme lähinnä hinnoitteluun, sen läpinäkyvyyteen sekä markkinointimateriaaleihin, Kansonen kertoo.

Valmennus antoi RHV-Tukun poppoolle paljon ideoita ja ajatuksia, joita he ovat sittemmin hyödyntäneet liiketoiminnassaan. Kansonen iloitsee EnterFindin valmennuksen tuloksista.

– Minulle kaikkein tärkein asia oli se valtava uskon määrä, jonka Karoliina minulle antoi. Luotan toimintaamme nyt enemmän kuin vuosiin. Tiedän, että me voimme!

RHV-Tukulta Karoliinan valmennustyyli saa täydet pisteet.

– Karoliina on innostava ja luo uskoa valmennettaviinsa. Hän on iloinen, kannustava, perehtyvä ja pohtiva. Mikä tärkeintä, hän ymmärtää pienyrittäjän kompastuskiviä. Jokaista asiaa ei tarvinnut selittää auki, sillä Karoliina ymmärsi selittämättäkin.

Kansonen kehuu myös valmennuksen avointa ja luottamuksellista ilmapiiriä.

– Tuntui siltä, kuin olisimme tunteneet toisemme jo pitkään. Juuri Karoliinan avoimen ja kannustavan luonteen vuoksi yhteistyö oli helppoa. Hän ei moittinut meitä, vaan löysi aina huonoistakin puolista jonkin kannustavan näkökulman.

Valmennuksen myötä RHV-Tukun tulevaisuuden suunta kirkastui.

– Saimme paljon askelmerkkejä tulevaan. Nyt on vain itsestämme kiinni, miten pystymme kasaamaan palikoita torniksi tälle kantavalle jalustalle, Kansonen summaa.

Pilvilinna Mediahouse

Pilvilinna Mediahouse on yhden miehen mainostoimisto, jonka palveluihin kuuluvat printtimedian ja sosiaalisen median viestintä sekä videokuvaus maassa, merellä ja ilmassa. Yrittäjä Samuli Arte valjasti EnterFindin Karoliinan avukseen, kun töitä tuntui tulvivan ovista ja ikkunoista mutta kassassa ei vastaavaa tulvaa näkynyt.

– Karoliina pureutui toimintaani ja selvitti heti liiketoimintani ytimen. Lähdimme kartoittamaan sitä, miten minun kannattaa käyttää aikani, eli mitkä työt tuottavat parhaan katteen, Arte tiivistää.

Karoliina antoi valmennettavalleen esimerkiksi asiakassegmentointiin ja töiden katteen laskemiseen liittyviä kotitehtäviä.

– Karoliina sai minut ajattelemaan bisnestäni uudella tavalla. Hän ei tarjonnut valmiita avaimia, vaan auttoi tekemään oivalluksia.
Kokeneena yrittäjänä Arte tietää, ettei liiketoiminnan muutos tapahdu itsestään.

– Jos oikeasti haluaa muutosta, on hyvä kääntyä Karoliinan puoleen. Mitä enemmän hänen kanssaan näitä asioita työstää, sitä enemmän siitä saa irti. Olen saanut yhteistyöstämme parempia tuloksia, kuin mitä uskalsin odottaa, Arte paljastaa.
Yritysvalmentajana Karoliina saa Artelta täydet pisteet.

– Karoliina on todella pirteä, iloinen ja kannustava. Pidän suorasta puheesta, ja Karoliina sanoo asiat niin kuin ne ovat. Hänen kannustava ja oivalluksiin ohjaava valmennustapansa on todella toimiva. Itselleni sopii juuri Karoliinan kaltainen valmentaja, joka osaa olla tarpeen tullen myös tiukka.

Open chat